Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer, har ett högt driv och engagemang, och en välutvecklad kommunikativ kompass som bidrar till att du kan anpassa budskapet beroende på målgrupp. Du vill med hjälp av kommunikation bidra till att människor och företag växer och sätta vår region på världskartan. Denna tjänst är ett vikariat på 2 år med start så snart som möjligt.

Din roll

Som kommunikationsansvarig är din huvuduppgift att utveckla och stötta UBIs verksamhet genom kommunikation i alla dess former. Du ansvarar för UBIs långsiktiga kommunikationsstrategi mot våra olika målgrupper. Din roll är uppdelad i tre ansvarsområden; informera och inspirera potentiella idébärare så att de söker sig till UBI med sina affärsidéer, synliggöra våra startups nationellt och internationellt mot investerare samt synliggöra UBIs bidrag till att öka attraktionskraften för regionen och Sverige.

I din roll ingår även ansvar för vår hemsida och våra sociala kanaler, pressarbete, nyhets- och omvärldsbevakning inom området och skriva och korrekturläsa texter för olika kanaler och ändamål.

För att lyckas nå idébärare bygger du relationer med nyckelpersoner inom akademin och Region Västerbotten (fd landstinget). På nationell nivå arbetar du tillsammans med våra branschorganisationer SISP och SwedenBio för att lyfta viktiga frågor på ett nationellt plan. Sist men inte minst stöttar du våra startups inom kommunikationsfrågor kring varumärke, marknadsföring och PR frågor.

Du har ett starkt team vid din sida, det vill säga VD, tre affärscoacher, lab, ingenjör och en ekonom som alla brinner för att bygga bolag och att hjälpa entreprenörerna framåt. Dina kollegor har höga ambitioner, diskuterar högt och lågt med ett sunt ifrågasättande och med en positiv grundsyn. Arbetsdagen för en kommunikationsansvarig är mycket varierande och du styr själv ditt arbete och avgör hur du på bästa sätt når våra kunders (inkubatorbolagens mål) och inkubatorns mål.

Din profil

Vi söker dig som har utbildning inom journalistik, kommunikation- marknadsutbildning eller liknande. Gärna med en bakgrund inom biologi/kemi/medicin men det är inget krav.

För att snabbt kunna sätta dig in i bredden av arbetsuppgifter vill vi gärna att du har erfarenhet av lite av varje inom kommunikation och PR. Fokus ligger på att vara trygg och säker på att kunna skriva anpassade texter för olika ändamål, ofta journalistiska texter på engelska. Du får gärna ha erfarenhet av kampanj och kommunikationsplanering, strategisk som operativ kommunikation.

Du förstår betydelsen av nätverk och använder dig aktivt av det. Du är driven att ta reda på saker, intervjua och vara nyfiken för att därigenom bygga framtidsplaner utifrån rätt grund. Placeringen för tjänsten är i Umeå. Kanske är du bosatt här eller blivande Umeåbo.

Företaget

Umeå Biotech Incubator (UBI) är en spetsinkubator som utvärderar och stöttar affärsidéer inom Life science, med huvudfokus på läkemedel och diagnostik. Vi är i dag en av Sveriges bästa inkubatorer inom vårt område, men vi vill sätta nya standarder även internationellt. Vi är ett motiverat team som brinner för att bygga bolag och att hjälpa affärsidéerna framåt. Hos oss har vi höga ambitioner och högt i tak och vi sporrar varandra genom konstruktiv kritik och sunt ifrågasättande baserat i en positiv grundsyn.

Intresserad?

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 31 januari. Vi vill att du skickar med arbetsprover som visar på din förmåga inom kommunikation och PR i din ansökan.

Har du frågor kontakta rekryteringskonsult Marlene Vikström 070 420 85 00 så berättar hon mer.

https://vikstromrekrytering.se/jobb