Carolina Hawranek
23.01.2019

UBI:s kommunikationsansvariga, Carolina Hawranek, kommer under våren lämna sin postition för att istället att forska på heltid. Vi frågar lite om hennes tid på här UBI och om flytten till Umeå.

Hur är det att arbeta som kommunikationsansvarig på UBI?

– Som kommunikationsansvarig på UBI är du navet i det mesta spännande som händer i inkubatorn. Företagens framsteg blir mediestoff, nya idéer utvecklas internt och du odlar aktivt intressanta kontakter på olika nivåer i akademin, säger Carolina Hawranek.

Hon utvecklar vidare varför rollen är så kul och utmanande.

– På UBI använder hela teamet din kommunikationskompetens på riktigt. Kollegorna och styrelsen ser nyttorna med det strategiska tänkandet och integrerar det i affärs- och verksamhetsutveckling.

Hur var det att flytta till Umeå utan att ha någon anknytning hit tidigare?

– Jag upplevde Umeå som en mycket enkel stad att flytta till. Här är människor otroligt öppna och nyfikna, och inflödet av studenter, forskare och nya Umeåbor gör att det är lätt att skapa nya sociala nätverk, säger hon och tillägger;

– Campusområdet som arbetsplats känns näst intill kontinentalt i sin mångfald.

Vad är det med Umeå som är så fantastiskt?

– Umeå sjuder av sport och kultur, och har allt man kan önska av en storstad  – plus en nivå på restaurangutbudet som håller internationell toppklass. Umeås rykte som rebell synd då och då i modiga framtidssatsningar, men stadens varma grundvärden lyser igenom i de hjälpsamma människorna och inte ens de polerade, stramare fasaderna som smyckar älvkanten i city kan tvätta bort känslan av en mysig småstad – fast med allt en kan önska sig från storstadens nöjen och service.

Vad ska du göra nu?

– Jag har fått chansen att forska på heltid inom ett projekt om cancerprevention. Studien jag ska driva kommer att undersöka om förbättrad kommunikation kan nå fler individer med en ökad risk för ärftlig cancer, och på så sätt nå ut med preventiva åtgärder och minska sjuklighet och död. Det är en helt unik chans där jag får nyttja båda mina specialistområden – biomedicin och kommunikation – och därför kliver jag tillfälligt tillbaka från företagsvärlden till akademin igen.

Just nu söker vi Carolinas ersättare, är du den vi söker? Sök tjänsten här!