06.05.2022

Den 3 maj arrangerade Umeå Biotech Incubator en arbetsmarknadsdag, där 18 företag deltog.
Över 250 besökare kom och stämningen var god.
– Vi är väldigt nöjda med life science-mässan. Det var väldigt roligt att se så många utställare och besökare som alla var intresserade av life science. Viktigt för branschen – och viktigt för Umeå! säger Malin Walfridsson på Nordic Biomarker.

Arbetsmarknadsdagen ägde rum utanför Umeå Biotech Incubators lokaler på Tvistevägen 48 och var, enligt utställarna, över förväntan.

– Ja, dagen överträffade helt klart förväntningarna. Vi pratade nog med ett 50-tal personer, varav de flesta var inom rätt målgrupp, och även de som kanske inte riktigt var rätt för vårt företag var ändå nyfikna på Diducos verksamhet och ställde många bra frågor, säger Tobias Jonsson på Diduco.

Han fortsätter:

– Det kom förbi allt från studenter i början på sin utbildning till postdocs i slutet av sin tjänst och vi delade ut många visitkort, så någon av kontakterna kommer helt säkert leda vidare till examensarbete, internship eller kanske till och med rekrytering – men det ännu är lite tidigt att avgöra vem eller vilka. På LinkedIn, som Diduco använder som primär social plattform, har det redan lett till flera nya kontakter och följare.

Nordic Biomarker pratade under dagen med många möjliga framtida anställda.

– Det var studenter från bland annat biomedicin, life science och bioteknik, forskare från universitetet och projektledare, bara för att nämna några. Vi uppskattar att vi delade ut ungefär 140 informationsblad om Nordic Biomarker och vi pratade med ännu fler, säger Malin Walfridsson och fortsätter:

– Vi diskuterade ex-jobb, projektarbete, sommarjobb och fasta tjänster. Absolut har den här dagen hjälpt oss att sprida kunskap om Nordic Biomarker och vi är säkra på att vi kommer att se fler ansökningar framöver – allt från ex-jobb till utannonserade tjänster. Faktum är att vi redan fått några spontanansökningar från personer som besökte oss på mässan. Vi känner mycket pepp efter den här dagen och hoppas på en repris framöver!

Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator, är mycket nöjd med dagen.

– Life science är en snabbt växande bransch i Umeå. Det är viktigt att visa vilken typ av kompetens våra bolag är i behov av, så att rätt utbildningar kan skapas i Umeå, men det är också viktigt att visa upp bolagen som finns så att de som pluggar inom life science får veta vilka stora möjligheter det finns till anställning i regionen. Den har dagen ska vi absolut göra om, säger hon.