>>> Investor and expert sign-up? – go to english event site “Yearly events”

Information till startups som ska delta på nätverksträff & investerardag 2019

Första veckan i februari 2019 arrangerar vi Meet Umeå Life Science och Biotech Umeå Investment Day i Stockholm, två event för att stärka life science-branschen i Västerbotten. Vid dessa två arrangemang får bolag från Västerbotten möjlighet att knyta kontakter med både kompetens, investerare och samarbetspartner.

Eftersom vi fått mycket positiv återkoppling från tidigare år kommer program och upplägg till stora delar vara densamma som föregående arrangemang. På denna sida hittar ni som deltar all relevant information, mallar, deadlines och info om förberedelser.

Alla anmälda bolag ska i samband med anmälan fylla i vilka behov av support de har inför eventen i detta formulär:  ”Produktion av material för BUID19” senast senast 1 november.

 

För att sänka era hotellkostnader har UBI förbokat hotellrum i Stockholm. Denna gång krockar dock vårt event med en stor möbelmässa i Stockholm vilket har gjort det svårt att hitta prisvärda hotell i närheten av Grand Hôtel. Vi kommer därför att bo på Clarion Hotell Stockholm som finns på Södermalm. Det finns förbokat 25 enkelrum och 5 dubbelrum.

Priserna per rum och natt:

Enkelrum: 1895 kr inkl moms (1692 kr ex moms)

Dubbelrum: 2095 kr inkl moms (1881 kr ex moms)

 • Deltagare som inte är antagna till UBI: betalar sina rum på plats på hotellet.
 • Deltagare som är antagna till UBI: UBI att faktureras och sedan fördelas kostnaden på era respektive projektbudgetar.

Ni som vill boka ett av dessa hotellrum gör det via denna länk senast 15 december 2018. Kom ihåg att det är ett rum per registrering och det är först till kvarn som gäller så vänta inte för länge då det finns risk att rummen tar slut.

Meet Umeå Life Science, 6 feb 2019      kl18.00-21.00 (länk till eventsida)

Onsdag kväll den 6 februari kommer startup-bolag och erfarna life science profiler att få chans att mingla och diskutera möjliga samarbeten utifrån bolagens kompetensbehov. Detta är ett tillfälle att hitta experter till styrelse, advisory board, VD, produktutveckling för just ditt bolag. Vi kallar nätverksträffen för Meet Umeå Life Science. I en avslappnad atmosfär, med mycket tid för mingel, ges goda möjligheter att utöka ert kontaktnät med den spetskompetens som krävs för att ditt bolag ska växa och möta era utvecklingsmål. Bolag och case som deltar på Meet Umeå Life Science 2019 är:

Diskutera vilka kompetenser som ni efterfrågar vid Meet Umeå Life Science och meddela dessa önskemål på denna enkät senast 12 november.

 1. Morphobloc
 2. Inficure Bio
 3. Neurogegenerative diseases – molecular phenotyping
 4. Insecticide project
 5. Lipigon
 6. Dianox
 7. Metacurum
 8. Biosolens
 9. Nordic Health Innovation
 10. Nutracuticals
 11. Inserm
 12. Mucocort
 13. Hiloprobe
 14. Lipum
 15. Brain Stimulation

Biotech Umeå Investment Day, 7 feb 2019 kl 8.00-21.00 (länk till eventsida)

Hela torsdagen den 7 februari ägnar vi åt partnering med potentiella investerare och samarbetspartner. Det finns möjlighet till ca tio stycken 25 min partneringmöten enligt ett förutbestämt schema där både ni företagare och investerarna fått skicka in önskemål. Vi är stolta över att under de senaste åren haft minst 25 investerare till våra investeringsdagar, och räknar med motsvarande antal även denna gång. Dagen avslutas med den stora Västerbottensbuffén på Grand Hotels Veranda. Vi har ett tak på max 15 stycken deltagande företag från Umeå.

 1. Morphobloc
 2. Neurogegenerative diseases – molecular phenotyping
 3. Insecticide project
 4. Lipigon
 5. Dianox
 6. Metacurum
 7. Biosolens
 8. Nordic Health Innovation
 9. Nutracuticals
 10. Mucocort
 11. Memotus
 12. Hiloprobe
 13. Lipum
 14. Brain Stimulation

Erbjudande om hjälp med förberedelser

För att du och ditt bolag ska få ut så mycket som möjligt av dessa två event så rekommenderar vi att ni tar fram följande material. UBI hjälper alla deltagande bolag med produktionen (För bolag utanför Umeå Biotech Incubator tar vi ut ett självkostnadspris)

Miniprospekt/A4/One-pager  

Beroende på om bolaget haft en denna typ av icke-konfidentiellt dokument tidigare (one-pager, A4-sida m.fl.), kan det komma att krävas olika lång tid att förbereda det. Börja därför med att skiva ditt manus snarast. Så här arbetar vi i år: 

 1. Hämta mallen för manuset till miniprospekt från ubi.se här  (template_copy_A4_prospect).
 2. Använd tidigare material och uppdatera, lägg till aktuella siffror och leta fram bild enligt mallens noga definierade textmängder.
 3. Deadline för manus till miniprospekt/A4/onepager är:
  november för dig som gjort en onepager tidigare.
  14 november för dig som gör din onepager för första gången.
 4. Maila den ifyllda mallen till UBI’s kommunikationsenhet (Elias eller Carolina) för layout (gratis för UBI-case och självkostnadspris för externa bolag; 2400 SEK).
 5. Maila även två (2) bilder som ska representera ditt case; en på ditt team/personer och en på er produkt eller tjänst (kan vara en temabild från bildbank, men ska helst kunna friläggas. Fråga UBI’s kommunikationsteam om du saknar en sådan.).
 6. Om du kan och föredrar att göra layouten själv enligt det förbestämda formatet – kan du få tillgång till en InDesign-mall och lägga in ditt material själv (du bör ha Indesign Creative Cloud installerat och vara van användare). UBI förbehåller sig rätten att kvalitetssäkra resultatet. 

>>> ALLT material och bilder skickas till elias.eriksson@ubi.se

Återkoppling på presentation och budget

Vi har som tidigare år anlitat en mycket erfaren person, Yvonne Peterson, för att ge er möjlighet att få återkoppling på presentation och budget innan de visas skarpt för investerare och möjliga samarbetspartner. Detta kommer ske under november och december. Datumförslag kommer senare när vi vet exakt vilka som vill träffa Yvonne Peterson.

Ladda ner mall för NABC Presentation

Ladda ner mall för budget här BTUID Budget Template           BTUID template with example

Vässa din pitch i Value Creation Forum

Att ha en väl genomarbetad och slagkraftig kort presentation av ditt bolag och projekt är mycket viktigt vid dessa typer av träffar. Som en del av förberedelsearbetet ger vi er därför möjlighet att under en effektiv dag i slutet av oktober vässa din så kallade elevator pitch. Datum för denna aktivietet: 17, 18, 22 och 23 oktober. OBS att det räcker med 1 dag/per bolag. Du anger i anmälan vilka datum som passar dig.

Vad är Value Creation Forum?

Value Creation Forum sid1-2

Filmning av pitch

Vi erbjuder också en möjlighet att filma pitchen. Filmen kommer göras vid ett senare tillfälle

Kostnader

För bolag utanför Umeå Biotech Incubator tar vi ut avgifter för att täcka de rörliga kostnaderna, prislista. Varje bolag väljer själv om de vill vara med på ett av arrangemangen eller båda, samt om ni vill ha hjälp med layout av one-pager, återkoppling på presentation och budget, samt pitchträning.

Viktiga datum för deltagande bolag

Datum Aktivitet
4 okt 2018, därefter är anmälan bindande.

Avbokning efter detta datum medför en avgift på 5.000kr utöver ev ytterligare kostnader för pitchträning som genomförts etc.

Sista anmälningsdag för Meet och Invesment Day
Okt Pitchträning Value Creation Forum
8 november

15 november

Deadline för manus till Onepager/Miniprospect för case som gjort A4 tidigare.

Deadline för manus till Onepager/Miniprospect för case som skapar A4 för första gången.

Nov-dec Feedback presentation och budget
15 jan 2019 Lista på anmälda investerare till anmälda företag
28 jan Sista dag att lämna in önskemål om partnering
31 jan Preliminärt partneringschema skickas ut
6 feb Meet Umeå Life Science
7 feb Biotech Umeå Investment Day

Vid frågor vänligen kontakta:

Pia Keyser (073-6205161) eller Edith Sundqvist (070-3603608)